Huisartspraktijk de Beer

Bericht van uw huisarts

Ik merk dat er toegenomen spanningen zijn ontstaan in het patientencontact.

U zult het de laatste tijd wel vaker in het nieuws gehoord hebben. Het is zeer druk in huisartsenland. Er is veel extra werk door lange wachtlijsten in het ziekenhuis. Er is sterk toegenomen intensieve zorg voor ouderen die langer thuis moeten blijven wonen door tekorten aan verpleeghuisplaatsen. Het werken wordt lastiger door een regelmatig tekort aan ondersteunend personeel en assistentie door ziekteverzuim en schaarste.

De huisarts moet steeds vaker zelf aan de telefoon zitten. Er ligt nog altijd een onveranderde berg administratie omdat de overheid en verzekeraars hun toezeggingen niet nakomen ondanks al jaren smeken door de huisartsenorganisaties.

Dit alles maakt dat steeds vaker de wachttijd voor een afspraak langer kan zijn en we u vaker nee moeten verkopen voor dingen die we vroeger er makkelijk bij konden doen. Extra huisbezoeken die ik eerder deed of telefoontjes komen vaker in de knel.

Ik reken graag op uw begrip zodat u nog lang een eigen huisarts kunt houden, want helaas wordt het steeds moeilijker om jonge huisartsen te vinden die een praktijk willen overnemen.

Picture of Dr. de Beer
Dr. de Beer

Voor vragen over dit bericht kunt u altijd contact met ons opnemen!

Laatste berichten